Önkormányzat

Mátyus Község Önkormányzata
4835 Mátyus, Petőfi Sándor út 2.
+3645701401
matyus.onk@gmail.com

Polgármester
Varga Éva

Jegyző
dr. Fejes Viktória

 

Képviselő testület
Tóth Sándor (alpolgármester)
Mezőné Pécsi Anikó Ilona
Tóth Endre
Varga Gyula

Tiszakerecsenyi Közös Önkormányzati Hivatal köztisztviselői Mátyusban
Tóth Endréné (köztisztviselő)

Gyermekjóléti Szolgálat családsegítő ügyfélfogadás
Péntek 8:00-12:00
4835 Mátyus Petőfi S. út 2.
Szép Attila Gábor

Könyvtár
Nyitva:
Szerda 8-12
csütörtök 16-18

Rákóczi út 12. (Régi általános iskola)
Varga Anetta

Felügyeleti Költségvetési Szervek

1. Magyar Államkincstár

4400 Nyíregyháza, Mártírok tere 8
Tel: +3642314011
E-mail: ahi.sza@allamkincstar.gov.hu

Felettes, felügyeleti törvényességi ellenőrzést vagy felügyeletet gyakorló szervezetek
Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal

4400 Nyíregyháza, Hősök tere 3
Tel: +3642599300
E-mail: hivatal@szabolcs.hu

Elektronikus ügyintézés

Az elektronikus ügyintézés és a bizalmi szolgáltatások általános szabályairól szóló 2015. évi CCXXII. törvény 108. § (1) bekezdése alapján az elektronikus ügyintézésre kötelezett szervezetek 2018. január 1. napjától kötelesek az ügyek elektronikus intézését biztosítani.

Mátyus Község Önkormányzata az elektronikus ügyintézést biztosító kötelezettségének a törvényi előírások alapján az ASP-vel lefedett ügytípusok esetében az ASP rendszeren keresztül tesz eleget. Az ASP e-szolgáltatási felülete az ELÜGY, melyet az ügyfelek az Önkormányzati Hivatali Portál internetes oldalán érhetnek el.

Jelenleg az önkormányzat helyi adó, ipari-, és kereskedelmi, hagyatéki és anyakönyvi ügyei támogatottak az önkormányzati ASP rendszeren keresztül, de az ún. e-Papír szolgáltatás segítségével bármilyen ezeken kívüli ügy elektronikusan indítható.
Igénybe vehető elektronikus ügyintézési szolgáltatások:

  • Adóegyenleg lekérdezés
    A szolgáltatás használatával lehetőség van a saját vagy a képviselt adózó egy kiválasztott önkormányzati adóhatósághoz tartozó helyi adóegyenlegének lekérdezésére. A szolgáltatás igénybevételéhez elektronikus azonosítás szükséges!
  • Ügykövetés
    A szolgáltatás használatával lehetőség van a kiválasztott településnél folyamatban levő, elektronikusan indított ügyének ügyintézési állapotáról tájékozódni. A szolgáltatás igénybevételéhez elektronikus azonosítás szükséges!
  • Ügyindítás
    Elektronikus űrlap kitöltésével és beküldésével lehetőség van ügy indítására a kiválasztott településnél. Indítsa el a szolgáltatást, majd válassza ki az ügytípust, amelyet intézni szeretne. Az űrlap elektronikus beküldése elektronikus azonosítást követően lehetséges!

Az Önkormányzati Hivatali Portál megtekintéséhez és használatához böngészőprogram (Internet Explorer, Chrome, Firefox, stb.) és internet hozzáférés szükséges, a portál és a szolgáltatásainak használata egyéb alkalmazás telepítését nem igényli. A Portál az önkormányzati ASP rendszert igénybe vevő önkormányzatok természetes személy és jogi személy ügyfelei számára egyaránt lehetőséget biztosít a szakrendszeri alkalmazásokhoz kialakított, elektronikusan elérhető szolgáltatások igénybe vételére.
Az elektronikus ügyintézési felület szolgáltatásainak használatához szükséges, hogy az ügyfél rendelkezzen ügyfélkapu azonosítással. Ennek hiányában az űrlapok legfeljebb csak nyomtathatók és papír alapon nyújthatók be.

Az elektronikus ügyintézés itt https://ohp-20.asp.lgov.hu/nyitolap indítható.
Az e-Papír szolgáltatás itt https://epapir.gov.hu érhető el.

Számunkra fontos az állampolgárok gyors és hatékony kiszolgálása. Bízunk abban, hogy az elektronikus ügyintézési lehetőségek biztosítása településünk lakossága, illetve minden leendő ügyfelünk körében népszerű lesz, és a jövőben egyre többen választják majd ezt a korszerű ügyintézési formát. Folyamatosan dolgozunk az elektronikusan intézhető ügyek skálájának bővítésén, hogy minél nagyobb lehetőséget biztosítsunk a gyors, egyszerű és kényelmes ügyintézésre.